Ledenmenu

Inloggen

Ledenblad

Jaap en Hendrik Molenaar doneren hun 1976 Coupe de Ville aan de CCN

Jaap en zijn vader Hendrik Molenaar die beide lid zijn van de CCN hebben hun witte 1976 Coupe de Ville aan de CCN 20180607_192235 20180607_193405 gedoneerd.

 

Jaap en Hendrik bouwen motorjachten en verhuren vier prachtige motorjachten voor de met de klinkende namen Nevada, Oklahoma, Alabama (de Hemmes C36 Biarritz) en Lady Madonna. Binnenkort komt er nog een bij met de naam Elegance!

In diverse door vader en zoon Molenaar gebouwde motorjachten komen styling elementen voor van Amerikaanse wagens. Hun site is www.molenaarjachtwerfdehemmes.nl

 

Op 30 april zijn Henk Brandt, Marco Verduijn en Koen Ongkiehong naar de jachtwerf De Hemmes van de familie Molenaar in Woudsend in Friesland gereden om de Coupe op te halen. In de volgende Standard volgt een uitgebreid verslag van dit bezoek.

De verzameling van Jaap en Hendrik die in 2004 begon bestaat uit een 1997 STS, 1995 Eldorado, een 2001 STS en  een 2007 DTS (gekocht van Theo Middelbeek).
 

De gedoneerde Coupe de Ville heeft een zeer interessante historie.

Op 21 mei 1976 ruilde Clarence Francis Matthews uit Indian Springs California zijn Buick Electra uit 1976 in bij Plaza Motors in Palm Springs California.

28 Jaar later besloot Mr. Matthews die toen 98 jaar oud was om de Coupe te  verkopen en liet zijn kleinzoon Adam Roach een advertentie plaatsen.

In 2004 was Koen op vakantie in California op zoek naar interessante Cadillacs.

Adam die de verkoop van de Coupe regelde vanuit een Ferrari Maserati dealer in Costa Mesa, vertelde dat zijn opa de Coupe niet meer nodig had, maar dat hij nog golfde.

Het bijzondere is dat Mr. Matthews pas vorige jaar juli overleed op 111 jarige leeftijd en toen de oudste man van de USA was!

Op internet is veel over hem te vinden waaronder interviews en foto's van zijn verjaardagen.

Op zijn 110-de verjaardag was de taart symbolisch voorzien van drie kaarsen die Mr. Matthews makkelijk kon uitblazen.
In deze leuke video die ter gelegenheid van zijn 110-de verjaardag werd gemaakt, wordt Larry Matthews zoals hij door velen werd genoemd in zijn woning in Indian Springs geïnterviewd. Hij vertelt dat hij begon bij postorder bedrijf Montgomery Ward waar hij op rolschaatsen reed op de betonnen vloer om orders te verzamelen. Koen liet de witte Coupe samen met een gele Coupe de Ville uit 1975 en de blauwgroene 1962 Coupe de Ville van clublid Piet van Herk door Direct Express vanuit Long Beach naar Nederland verschepen.

De Coupe is altijd zeer goed onderhouden en was bij de aankoop in Costa Mesa voorzien van diverse nieuwe delen zoals fuseekogels en stuurkogels en zeer goede Michelin banden.

Jaap Molenaar kocht de witte Coupe in 2005 van Koen die hem van Den Haag naar  Jachtwerf de Hemmes in Woudsend reed.

De mijlenstand bij de RDW keuring op 6 september 2004 was 42.258 en bij de APK-keuring op 3 mei 2018 stond de teller op 42.708 mijlen. Dat is een verschil van 450 mijl.

Door Jaap en Hendrik Molenaar is er slechts zo'n 250 km mee gereden en de rest is afgelegd tijdens de rit van Den Haag naar Woudsend en de terugrit naar Den Haag op 30 april.

De teller is wel een keer rond gegaan zodat de Coupe ongeveer 230.000 km heeft gereden.

De Coupe heeft in de afgelopen 13 jaar nauwelijks op de openbare weg gereden maar heeft wel op de jachtwerf gereden.

De voormalige zwager van Jaap heeft eens de koppen gedemonteerd om afgebroken spruitstukbouten uit te boren en nieuw draad te tappen om de uitlaatlekkage op te heffen. Toen bleken de cilinderwanden perfect te zijn zonder groeven. Er zijn toen nieuwe klepstoters en een nieuwe oliepomp gemonteerd en later is er een nieuwe uitlaat opgezet.

Koen heeft de Coupe APK klaar gemaakt en heeft een nieuwe accu, ruitenwissersproeier en kachelradiator gemonteerd. In de USA zijn nieuwe fillers besteld voor op de hoeken van de achterbumper. Omdat hij de afgelopen dertien jaar lang binnen heeft gestaan, is de Coupe roestvrij gebleven.

 

Het bestuur wil de Coupe verkopen en de opbrengst aan verschillende doelen besteden.

Een deel van de opbrengst zou gebruikt kunnen worden om een speciale Standard samen te stellen die ook in winkels verkocht kan worden. Jaap en Hendrik Molenaar hebben grote waardering voor de CCN en vinden dat The Standard eigenlijk ook in de boekhandel zou moeten liggen.

Andere mogelijke bestemmingen voor de opbrengst zijn extra evenementen of een grote Cadillac meeting.

Als er leden zijn die ideeën hebben kunnen zij dat laten weten.

De CCN dankt Jaap en Hendrik Molenaar voor de geweldige donatie!

Heeft u interesse om de Coupe te kopen dan kan contact opgenomen worden met Koen Ongkiehong via bestuur@cadillacclub.nl of 06-24804408. De Coupe kan bezichtigd worden in Den Haag. Er mag geboden worden vanaf € 5000. We hebben de Coupe op diverse websites aangeboden voor € 6.500.