Ledenmenu

Inloggen

Ledenblad

Restauraties

Als leden foto's en verhalen hebben van uitgevoerde restauraties of van restauraties waar ze mee bezig zijn worden zij opgeroepen om die beschikbaar te stellen aan de CCN om op deze site te zetten.

 
1976 Eldorado convertible
1977 Eldorado Biarritz
1978 Seville
1984 Eldorado Biarritz convertible

We zullen ook leuke video-links op de site zetten. Per jaar of onderwerp.
Tips zijn welkom.

Dit is een leuke Engelse video van Wheeler dealer over de restauratie/customizing van een 1962 Coupe. Een " beaten up"  Coupe wordt in LA gekocht voor 3000 Engelse ponden. In de video o.a. Cadillac King in California (aankopen van schermen en fenderskirts), tips bij het lassen (o.a. een truc om te koelen om vervorming te beperken), air suspension met 4 luchtbalgen,spuiten, pin striping, interieur. In totaal wordt er 20.000 Engelse ponden aan de wagen uitgegeven die gifgroen wordt gespoten om een beetje op te vallen. (met dank aan Victor Alting van Geusau voor de tip!)

De claxons van Amerikaanse wagens zijn bijzonder. Er zit heel wat techniek in de claxons. Originele claxons zijn moeilijk te vinden maar het is goed mogelijk om de oude te repareren. Op youtube staan veel video's over reparaties van claxons.

Dustless blasting, stralen van een auto in 1 uur! Hier meer over de leverancier van de apparatuur van http://www.dustlessblasting.com/

Op Youtube staan veel video's over plaatwerktechnieken. O.a. van Ron Covell
Er zijn diverse instructie video's zoals:
– maken van een spatbord 
– werken met het Engels wiel 
– de machine voor het krimpen en strekken (shrinker / stretcher) 
MIG lassen

Ook over technieken om te plamuren is veel te vinden.