Ledenmenu

Inloggen

Ledenblad

1976 Eldorado convertible

Deze Eldorado convertible stond 18 jaar gestald in een kas in Stompwijk. Rond 1993 is  hij uit Texas geïmporteerd. Koen Ongkiehong kon hem voor € 2000 overnemen van de eigenaar die dacht dat het een goede wagen zou zijn voor onderdelen. Omdat hij toch redelijk was besloot Koen om het op te knappen.
De restauratie bestond uit de volgende stappen. Allereerst werd hij mechanisch in orde gemaakt waarbij remmen, uitlaat, schokbrekers, banden, koplampen, filler voor en achter werden vernieuwd. Omdat het injectiesysteem niet werkte werd een inlaatspruitstuk met een gereviseerde carburateur geplaatst. Motorisch was hij verder goed. Onder de motorkap werden alleen bougies, bougiekabels, benzinepomp, V-snaren, luchtpomp vernieuwd.
Daarna werd door de Bekledingsexpress een nieuw interieur gemaakt en werd het dak vernieuwd. Alle dakdelen werden gestraald, in de epoxy primer gespoten en zwart gemaakt en voorzien van nieuwe bronzen bussen.
De bodem was plaatselijk sterk geroest. Waarschijnlijk door lekkage van het dak en van de kas waarin hij lang heeft gestaan.
Er werden plaatjes gelast in de bodem en vervolgens kon het laswerk aan de deuren en de voor en achterschermen beginnen.

Klik hier voor het verhaal over de Eldorado uit The Standards.