Ledenmenu

Inloggen

Ledenblad

CCN Evenementen

Zaterdag 3 februari Nieuwjaarsreceptie bij Porsche Centrum Gelderland

De de nieuwjaarsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 3 februari bij Porsche Centrum Gelderland,  www.porscheclassiccentergelderland.nl ,  Ressenerbroek 2,  6666 MR Heteren (tussen Arnhem en Wageningen).  Hier staan nieuwe Porsches, klassieke Porsches en een prachtige verzameling Audi’s en Volkswagens.  De ontvangst is om 11.00 uur met koffie/thee en petit four. Daarna volgt een rondleiding langs de auto’s uit de collectie en door de afdeling waar Porsches worden gerestaureerd. Na afloop van de rondleiding is er een lunch.
De leden en donateurs mogen een introducé meenemen. De deelname voor leden en donateurs is gratis en voor een introducé geldt een eigen bijdrage van € 10,00.  Graag aanmelden voor 24 januari 2024.  Aanmelden kan bij  evenementen@cadillacclub.nl  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 29 oktober IVA Driebergen met de mogelijkheid om Cadillacs te taxeren en de rit naar Visscher Classique in Buren

Klaas de Jong werd dit jaar lid met een 2007 DTS en adverteert als taxateur Auto Taxatie Driebergen in The Standard. Enige jaren geleden was Klaas eigenaar van een 1996 STS die nieuw geleverd werd in Japan. Klaas studeerde aan de IVA Driebergen en was werkzaam bij garagebedrijf van der Molen Groningen/Haren. In de vestiging Haren werden veel Amerikanen verkocht.

Hardlopers waren de Chevrolets Corsica, Beretta, Lumina en S10.

Verder werd de Buick Park Avenue verkocht en met regelmaat nieuwe en gebruikte Cadillacs.

In 1930 startte Geerlig Riemer (1889-1992) in Driebergen de IVA waar veel goed onderlegde managers hun opleiding kregen. Eigenhandig leerde hij een select groepje studenten de principes van het ondernemen. Het ‘Instituut voor den Autohandel’, zoals de IVA in die tijd genoemd werd, verwierf een indrukwekkende reputatie binnen en buiten de branche.

De IVA groeide uit tot een business school waar nu opleidingen op HBO en MBO niveau gegeven worden in de richtingen automotive, innovation business management en nautisch innovation business management. Klaas de Jong is docent sales management op de IVA.

Het programma voor zondag 29 oktober is als volgt.

10.00 – 12.00 uur Taxatie en Techniek bij de IVA Driebergen

Vanaf 10.00 uur is de ontvangst met koffie/thee en gebak.

De deelnemers kunnen een rondleiding krijgen in het IVA.

Er is plaats voor 6 taxaties voor een club voordeelprijs van € 125,-  Cash/tikkie (Normaal € 192,39/€ 159,- ex btw)

Er is de mogelijkheid om de Cadillacs op een brug te zetten voor inspectie maar er wordt niet gesleuteld.

IVA Business School,  Buntlaan 2,  3972 JT Driebergen

 

Rond 12.00 uur begint de lunch die tot ca. 13.00 uur zal duren

Daarna volgt een rit naar Visscher Classique van Henk Visscher in Buren. www.visscherclassique.nl/museum/

De rit zal ruim een uur duren en gaat langs kasteeltjes en dijken en met de veerdienst Wijk bij Duurstede – Beusichem (€ 2,40) over de Lek.

Rond 14.30 uur is de aankomst bij het museum dat zijn oorsprong vindt in de passie van Henk Visscher voor old- en youngtimers. Op zijn veertigste begon hij de schoonheid daarvan in te zien en is hij ze gaan verzamelen. Het begon net voor de eeuwwisseling met de aanschaf van een Peugeot 404 uit 1964. In de ruim 20 jaar daarna groeide zijn collectie uit tot tientallen auto’s, die 80 jaar autogeschiedenis omvatten. De verzameling bestaat uit diverse modellen van Alpine, Citroën, Matra, Opel, Peugeot, Renault Sport en Simca.

In 1961 werd Henk Visscher dealer van Simca.

Visscher Classique,  Schuilheuvelstraat 1,  4116 GA  Buren

De kosten voor deze dag zijn voor rekening van de CCN met uitzondering van de versnaperingen in Buren die voor eigen rekening zijn. Leden mogen zonder kosten een introducé meenemen.

 

Aanmelden kan bij evenementen@cadillacclub.nl

Graag met vermelding van het aantal personen en of de Cadillac of een andere auto getaxeerd moet worden.

 

 

Zaterdag 11 november

Technische dag bij Peter van Rijswijk in Klaaswaal.

Havenweg 10,   3286 BA Klaaswaal

Voor vragen:

06-55956172

 

 

Ritten van de Tielse Automobiel Club