Ledenmenu

Inloggen

Ledenblad

RITVERSLAGEN

Zondag 8 april 2018 Voorjaarsrit in de buurt van Veghel
Met plezier organiseerde  Willem Bol dit jaar weer de openingsrit voor de CCN door een klein stukje Brabant en hoopt hij op veel Cadillacs en veel leden van onze club. Het automuseum Doornhoek ( www.autosalondoornhoek.nl/index.html ) Zijtaart bij  Veghel werd bezocht waar 52 personen meededen aan de lunch.
Daarna volgde een leuk ritje maken door het Brabants landschap met nog een thee/koffiestop bij Gasterij De Zwaantjes in St Michielsgestel.
Vandaar werd doorgereden naar Keyzer Palace ( Wokrestaurant ) in Rosmalen, met een keuken voor ieder wat wils.
Daar bleven 28 personen eten.

 

Zondag 1 oktober 2017 Rit in Bommelerwaard met bezoek aan brouwerij La Trappe

De meeting was zeer geslaagd met een opkomst van 23 Cadillacs en bijna 50 deelnemers.
De aankomst was in Restaurant De Verdraagzaamheid  aan de Waalkade in Zaltbommel.
Zaltbommel is  meer dan  duizend jaar oud  Oorspronkelijk heette de stad Bommel, en tot  heden  wordt de stad
door de bewoners zo genoemd. De oudste vorm van de naam is Bomela  of Bomelo en is een samenvoeging van
Boom  en lo, waarbij lo verwijst naar een loofbos op een verhoging in een moerassig gebied  (langs de Waal).  In
een  latere  fase  krijgt  de  nederzetting  het  voorvoegsel  'Salt'  of  'Saut'  om  het  te  kunnen  onderscheiden  van  het
andere Bommel (Maasbommel). Deze toevoeging slaat op de handel in zout die hier belangrijk was.
In de 13e eeuw groeide Zaltbommel uit tot een belangrijke handelsstad en in de 15e eeuw tot een   Hanzestad
betekenis. 13 december 1315 kreeg het stadsrechten en werden de vestingwerken aangelegd, die er nu nog zijn.
Dichter Martinus Nijhoff schreef  Moeder de Vrouw,  een  beroemd geworden  gedicht over Zaltbommel. Om die
reden heeft de bekende brug zijn naam gekregen.
Er was een presentatie van Zaltbommel met een korte wandeling over de Markt.
De tourrit ging richting Heusden, door mooie plaatsjes en over landelijke binnenwegen.
De Cadillacs mochten op de Vismarkt in Heusden geparkeerd worden voor restaurant Hotel In den verdwaalde Kogel waar namens de CCN een lunch
werd aangeboden.  Na de lunch was er een rondleiding met  3 Gidsen door Heusden. Het was de hele dag gelukkig prachtig weer .
Het eindpunt van het tweede deel van de tourrit was brouwerij De Koningshoeven in Berkel Enschot.
La Trappe is een Nederlands biermerk en trappistenbier. Het bier wordt gebrouwen door Bierbrouwerij
De  Koningshoeven  van  abdij  Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven  in Berkel  Enschot nabij Tilburg in Brabant.
Aan het diner in de Druiventros in Berkel Enschot deden 18 personen mee.
De deelnemers waren erg positief over de gezellige dag die door Frans Jozef van Seumeren was georganiseerd.
Een stimulans om meer van deze events te organiseren.

 

2 April 2017, bezoek aan E&R Classics en rondvaart op de Biesbosch.

 

E&R opende speciaal voor de CCN op zondag de deuren van hun bedrijf in Waalwijk. Er was een opkomst van bijna 50 personen met 20 Cadillacs. Er volgde een korte rit naar Geertruidenberg voor een rondvaart op de Biesbosch. Er was ook gelegenheid om het Oldtimer festival in Terheijden te bezoeken.

 

29 Januari nieuwjaarsbijeenkomst bij Ton Visser in Maasdijk

All American Days Oktober 2016 Rosmalen

Zaterdag 23 juli 2016  De Limburgrit + drive-in film

Zeer geslaagde dag met bezoek aan het Mijn Museum in Heerlen georganiseerd door Jos en Jan Heemels.
In
kasteel Daelenbroeck, Kasteellaan 2 te Herkenbosch kregen de deelnemers koffie en vlaai. Er kwamen 19 Cadillacs en 1 Rolls Royce die de plaats in nam van een 1966 Fleetwood die helaas niet wilde starten. In totaal kwamen er 22 leden en incl. aanhang waren er 46 deelnemers. Dit was de grootste opkomst van het jaar.
Het bezoek aan het Mijnmuseum was interessant. Het gebouw boven de vroegere liftschacht is nu museum geworden.
De meeste deelnemers bleven eten in St. Ludwig te Vlodrop-Station en daarvan gingen de meeste naar het Retail Park in Roermond voor een USA Treffen en later naar de Starlight Open Air Cinema in Horn om de film ‘Great Balls Of Fire’ te bekijken.

2+3 Juli 2016 weekend, Concours d'Elegance Paleis het Loo Apeldoorn
De CCN werd door Johan van Meeuwen en Cadillac Nederland uitgenodigd om hieraan mee te doen. Het was de bedoeling dat hier de nieuwe Cadillacs CT6 en XT5 zouden worden gepresenteerd maar Cadillac besloot om dit niet te doen omdat de Europese introductie een paar dagen later in Berlijn zou plaats vinden. Klik hier voor een Duitse impressie van de CT6 De nieuwe Camaro stond er wel en ook een CTS-V. Er stonden 15 Cadillacs van leden van de CCN, een stuk of 10 van Oldtimer Wereld uit Amersfoort en Cadillac had 6 nieuwe Cadillacs neergezet en 2 nieuwe Camaro's en ook 2 Corvettes. Klik hier voor de foto gallerij van Oldtimer Wereld.
Wegens het slechte weer bleef de 1938 Cadillac Convertible waarin Prinses Wilhelmina lang heeft rond gereden in de stal staan en werd niet opgesteld bij de Cadillacs.
Daan Markusse kreeg de speciaal voor Cadillacs beschikbaar gestelde prijs in de categorie tot 1975 voor zijn schitterend gerestaureerde Eldorado hardtop uit 1972 waar hij ruim 15 jaar mee bezig is geweest. In het tijdschrift Auto Motor Klassiek staat een reportage van zijn Eldorado.
Er werden 8 kamers geboekt bij hotel de Smittenberg in Beekbergen voor deelnemers die hun Cadillac op het Loo hadden tentoon gesteld.
De deelnemers en ook de leden van de CCN die langs kwamen vonden het erg gezellig en volgend jaar wil de CCN weer graag meedoen aan Het Concours d'Elegance.

 

11 + 12 juni 2016  Jaarevenement Rijper Eilanden

10 April 2016 Brabantrit met bezoek aan Classic Park in Boxtel en WOVU in Veghel

10 januari 2016 Nieuwjaarsreceptie bij Ton Visser in Maasdijk (Westland)

28 September 2014 Bezoek aan kasteel keukenhof en Den Hartog Ford Museum

De CCN Rit van KASTEEL KEUKENHOF naar het Den Hartog Ford Museum Hillegom was een daverend succes met 28 auto's en meer dan 50 deelnemers. Door het schitterende weer kwamen er bijna dubbel zo veel deelnemers dan zich tot voor het weekend hadden aangemeld. 3 Leden kwamen zonder Cadillac, zo kwam de nieuwste Corvette, een prachtige Buick Enclave en een Ford LTD! Er werden veel mooie foto's gemaakt voor de kalender.
Uit Maasdijk kwamen drie schitterende Fleetwoods uit 1959. Er waren 3 Cadillac die afgelopen zomer een lange reis naar Oostenrijk hadden gemaakt.
In Hillegom eindigden wij bij de SWAP-meet die daar dan in volle gang is en jaarlijks georganiseerd wordt door Guus Volckmann namens the Cruise Brothers. In het Ford museum was het kijkdag voor de veiling van de veiling die door BVA wordt georganiseerd om bijna 50 vooroorlogse Ford te verkopen.  Klik hier voor de kavellijst.

Wijnroute  Achterhoek 7 september 2014

Deze dag werd georganiseerd door Bastiaan de Vries. De opkomst was 30 personen met 12 Cadillacs.
De hele dag, vanaf het verzamelen bij bungalowpark ‘Stoombroek’  te Braamt (Vlak bij Doetinchem), tot aan het wijnproeven op Landgoed Montferland,  www.landgoedmontferland.nl
was er schitterend weer.
In ’s Heerenberg was er een rondleiding in Kasteel Huis ten Bergh, www.huisbergh.nl .
Tijdens de rit van ca. 45 km lang was er een klein oponthoud wegens een locale wielerwedstrijd.
Er kwamen redelijk wat leden uit de buurt en verder waren de kersverse leden uit Mechelen België van de partij.

 

 

Frieslandrit 8 juni 2014

Likele de Boer, geboren Fries maar de laatste jaren woonachtige in Amsterdam,  had de rit uitgezet met  Folkert Alta uit Harlingen die vorig jaar ons op het spoor had gebracht van het AMC Rambler museum.
De hartelijke ontvangst was bij Pyt Jaarsma  in Hartwerd www.automobielbedrijfjaarsma.nl  . Een prachtig bedrijf gespecialiseerd in Mustangs en US cars. Dit was een tip van Wouter van den Brand uit Harlingen die hier tevreden klant is.
Kentucky Fried Chicken had voor een van z'n commercials een Ford Mustang nodig en kwam op hun zoektocht naar de geschikte "hoofdrolspeler", snel bij Jaarsma terecht.
Verrassend was de komst van de 1960 Cadillac Ambulance van Ambulance zorg UMCG uit Tynaarlo.
Rik Zijl uit Zuidlaren was van plan om zijn 1941 Cadillac mee te nemen maar door een kleine storing  kwam hij met zijn zoon Koos in een schitterende witte 1962 Oldsmobile Dynamic 88.
Vermeldenswaardig was dat de broer en zuster van Hilda Woudwijk voor hun zus die 50 werd een verrassing had. Zij mocht op deze dag met verschillende Cadillacs meerijden.
Met een stuk of 20 leden was de opkomst zeer goed  gezien het feit dat Friesland voor veel deelnemers een flink eind rijden was. Gelukkig waren er diverse Friese deelnemers waaronder Eef Loonstra die met een “bijna” nieuwe 1960 sedan was gekomen met slechts 17.000 mijlen. Wouter van den Brand uit Harlingen was er met een zeldzame 1994 Concours. Aan het einde van de dag mochten Lina en Fer hiermee een stuk rijden en op de terugweg naar Haarlem heeft Fer al flink nagedacht om zijn Passat t.z.t. weg te doen en een soortgelijke Cadillac aan te schaffen. Martin Smits was gekomen met een 1995 de Ville, dus leuk dat er 2 moderne Cadillacs aanwezig waren die zeer zeldzaam zijn in Nederland maar zeer de moeite waard zijn voor dagelijks gebruik en comfortabel en betrouwbaar rijden. Eigenlijk 3 omdat Gerard en Ferwerda met een kleine Seville waren gekomen.
De eerste stop was bij de familie Cats waar we onze ogen uit keken. Voorin de garage stond de prachtige XLR sport Cadillac die pas gekentekend was en waarmee Jan Cats superblij was. Leuk dat hier de oude en nieuwe Cadillacs bij elkaar staan. Vader Cats en de zonen Klaas en Fedde-Jan zijn vaste bezoekers van Hershey en hebben daar veel bijzondere klassiekers gekocht, niet alleen Cadillacs maar ook Buick, Nash . Het is een nostalgische verzameling en er stonden ook naast automobielen ook en een paar MAN trekkers.
De stop was eigenlijk te kort maar we hadden veel op het program staan dus op weg naar  de prachtige boerderij met gezellige bar van Walter Harmens waar een warm buffet voor ons klaar stond. Walter heeft een cateringbedrijf in Harlingen en is trotse bezitter van een groene 1968 Coupe de Ville.
Daarna door naar het AMC Rambler museum in Berlikum. Daar werden we verwelkomd door  de zoon en 2 dochters van de oprichter Klaas van Dijk die op vakantie was.
Het begon met een AMC Gremlin. Daarna begon Klaas te verzamelen met als resultaat meer dan 50 Ramblers en AMC modellen in een voormalige opslagloods voor kunstmest. De familie had ook interesse in de Chevrolet Corvairs en begon die te verzamelen. Niet alleen de personenwagens maar ook de bestelwagens en de pick up. In totaal staan er meer dan 200 auto’s in het museum.

Deltarit Zondag  18 mei 2014

Peter en Tanja Wissekerke nodigden ons uit voor deze rit op deze schitterende dag.
Er kwamen 15 wagens waaronder een mooie witte wagen voorop van Peter een Tanja met de bekende ster die ons langs de uitgestippelde route leidde met als hekkensluiter de grote Chevy Tahoe van Sjaak de Graaf. Van Hotel-Restaurant "De Schelphoek" te Serooskerke na koffie en een Zeeuwse lekkernij ging ging de stoet door pittoreske plaatsjes en langs diverse wateren over de Oosterscheldekering waar we veel VW Karmann Ghia's en Mazda Miata's tegen kwamen. De lunchstop was bij Café Restaurant "Het kasteel van Batavia" te Westkapelle. Na de lunch en een bezoek aan het Dijk- en oorlogsmuseum ging het verder tot het eind bij bij Restaurant "De roode Leeuw" te Nieuw- en St. Joosland.

 

29 en 30 – 9 -2012   Controversy Farm van Frank en Irma Appel in Hoogwoud

29 – 9 – 2012  Technische dag bij Middelbeek Cars in Alkmaar

25 – 8 – 2012  Bezoek aan Corvette Collectie André Boer en rondrit Wezep

29 – 7 – 2012 Swap Meet Den Hartogh Ford Museum Hillegom

20-11-2011 Rondrit Raalte, georganiseerd door Hans Bommer

 18-09-2011 Westlandrit, georganiseerd door Arie Camfferman en Koen Ongkiehong

14-09-2008 Jaarfeest Velsen

16-09-2006 Jaarfeest Drenthe, georganiseerd door fam. van Vliet